Flexcredit

Descriere

FLEX FINANCIAL I.F.N. S.A., cu sediul în municipiul București, Șoseaua Mihai Bravu, nr. 510A, et. 2, sector 3, având Cod Unic de Înregistrare 36277445 și Număr de ordine în Registrul Comerțului J40/9171/2016, este o instituție financiară nebancară care este luată în evidență și înscrisă în REGISTRUL GENERAL, ținut la Banca Națională a României, sub numărul: RG-PJR-41-110326/22.04.2020 și face parte dintr-un grup financiar internațional care, încă din 2013, reunește companii specializate în creditare.

Grupul financiar este prezent pe teritoriul mai multor țări, cum ar fi: România, Bulgaria, Macedonia și Spania. Până în prezent, sunt peste 130 de birouri cu peste 2000 de angajați și colaboratori.

FlexCredit, așa cum este cunoscut în România, are peste 40 de birouri și 200 de profesioniști care îți oferă cele mai bune soluții pentru tine.

Tipurile de credit oferite de aceștia sunt:

  • Flex Week
  • Flex Pensionar
  • Credit de nevoi personale
  • Flex Afacere
  • FlexOnline
  • FlexRapid

Procesul de creditare este făcut atât 100% online sau fizic la unul dintre birourile companiei.

FlexCredit oferă credite între 800 RON și 12000 RON, iar vârsta minimă este de 18 ani.

Banii se oferă cash la unul dintre birourile companiei sau direct la domiciliul dumneavoastră prin intermediul unui consilier de credit.

Condiții de acordare credit

Creditele FlexCredit se pot obține dacă aveți următoarele documente:

  • Act de identitate valabil
  • Dovada unui venit lunar regulat
  • Vârsta minimă 18 ani

Produsele FlexCredit se pot obține relativ ușor, oferindu-vă posibilitatea de a alege între aplicarea online sau personal prin intermediul unui consultant sau telefonic apelând numărul de telefon unic 021 9639. Oricare dintre cele trei opțiuni durează câteva minute.

Avantaje și dezavantaje

Un credit poate fi de mare ajutor, dar întotdeauna trebuie să luăm în considerare că există atât avantaje cât și dezavantaje care vin la pachet cu el. Mai jos găsiți o listă cu avantaje și dezavantaje pe care noi le considerăm concludente.

Avantaje

  1. Răspuns Rapid
  2. Banii se oferă în cash la unul din birourile companiei sau direct prin intermediul unui consultant FlexCredit.
  3. Creditul se acordă cu un minim de acte din partea solicitantului.
  4. Ratele se pot achita atât online cât și numerar la unul din birourile FlexCredit

Dezavantaje

  1. Dobândă flexibilă în funcție de creditul cerut și de numărul ratelor.
  2. Comision de analiză dosar 500 lei

Sfaturi utile

Când iei o decizie trebuie luate în considerare multe aspecte și trebuie să fii informat corect. De aceea, câteva sfaturi nu strică.

Contractele pot conține foarte multe detalii ascunse.

  • Citește foarte atent contractul de împrumut, astfel vei putea fi tot timpul informat că ai făcut alegerea cea mai avantajoasă pentru tine. Este important să cunoști toate clauzele și costurile aferente creditului pe care îl dorești înainte de semnarea contractului.

Nu neglija graficul de rambursare.

  • Ai grijă să achiti la timp ratele creditului în așa fel încât să nu fii pus în situația de a achita mai mult decât este necesar.

Asigură-te că știi care sunt penalitățile la contract.

  • Pot exista situații în care nu ai cum să achiti la timp rata lunară de aceea trebuie să știi care sunt penalitățile în caz de întârziere. Este bine să nu întârzii la plată, unele companii au un procent destul de mare al penalităților, iar acesta este aplicat la fiecare zi de întârziere.

În general, împrumuturile de la IFN-uri sunt bani pentru cazuri speciale și nu sunt situații ideale de împrumut.

  • Când vrei să accesezi un credit trebuie să știi că nu este bine să depășești 25%-30% din venitul tău lunar cu plata ratelor. În calcul trebuie să ai în vedere și ratele pe care tu le ai la alte bănci sau IFN-uri. Multe companii iau în calcul gradul de îndatorare al fiecărui potențial client pentru a se asigura că există posibilitatea de a achita rata lunară.

Gradul de îndatorare se calculează relativ ușor dacă iei în considerare câteva detalii:

  • Salariul net,
  • Cheltuielile fixe (chirii, persoane în întreținere, costuri administrative)

Un exemplu de calcul ar fi:

  • salariul net 1263 RON (minim net pe economie)
  • chirie 400 lei/persoană
  • alte cheltuieli fixe 250 lei/persoană

1263 RON – 400 RON – 250 RON = 613 RON

613 RON X 40% (grad de îndatorare conform BNR) = 245,2 RON

Din acest calcul ne putem da seama că rata creditului pe care noi dorim să îl accesăm nu ar trebui să depășească 245,2 RON, dar conform statisticilor această sumă este mai mică decât 30% din venitul lunar, care este procentul maxim recomandat de îndatorare.

Petruta Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment